Без любов съм за никъде.
Но тежи - наказание свише
всяка следваща обич
да къса съня ми на сто.
И без нея не мога да кажа
ни стих, ни двустишие,
даже някой друг някъде
да ме е вписал в свой.
Без любов съм за никъде.
Но това ти е толкова ясно.
Затова и не галиш слуха ми
със сладки лъжи...
Излъжи ме, за Бога!
Точно тук и сега му е мястото.
Нека днес се престорим,
че утрото не ни тежи.
Излъжи ме, за Бога!
Накарай нощта да заплаче.
Скоро всичко ще свърши –
ще тръгнем в различни страни.
Но когато денят
свойте хладни воали провлачи,
няма толкова много
на тръгване да ме боли.
© Ели Все права защищены