20 mar 2012, 10:39

Излъжи ме, за Бога! 

  Poesía » De amor
991 0 14

 

 

Без любов съм за никъде.

Но тежи - наказание свише

всяка следваща обич

да къса съня ми на сто.

И без нея не мога да кажа

ни стих, ни двустишие,

даже някой друг някъде

да ме е вписал в свой.

Без любов съм за никъде.

Но това ти е толкова ясно.

Затова и не галиш слуха ми  

със сладки лъжи...

Излъжи ме, за Бога!

Точно тук и сега му е мястото.

Нека днес се престорим,

че утрото не ни тежи.

Излъжи ме, за Бога!

Накарай нощта да заплаче.

Скоро всичко ще свърши –

ще тръгнем в различни страни.

Но когато денят

свойте хладни воали провлачи,

няма толкова много 

на тръгване да ме боли.

© Ели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??