29 мар. 2018 г., 13:06

Измамите в любовта 

  Поэзия » Другая
296 0 1

 ИЗМАМИТЕ И В ЛЮБОВТА


Тъгуваш ти за твоята любима
и искаш много да си с нея пак!
И винаги в ръцете да я имаш
за малкото и пръстче на я хванеш чак!

 

Но винаги не вярвай, братко, в нея!
Не знаеш ти какъв човек до теб стои.
За тебе тя е приказната фея,
а тя изчаква да те издои!

 

А ти наивника не я познаваш!
Не знаеш тя, че шапка ти крои!
Дали за неа я златна мина ставаш
и как тя после ще те осребри!

 

Очите се отваряй в любовта си –
измамница понякога е тя!
Макар накичена със думи и украси,
отрова крият нейните цветя!


02.10.2005г. Техеран

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Е, и това го има, но нека не сме предубедени и мнителни! Хубаво е, лирическия да даде време на любовта и да разчита правилно знаците й!
Предложения
: ??:??