Когато съм - на три по сто
и няколко салати,
не питам никога: - Защо?
- Гюрукът ми се клати!
Тогава... само съм засмян,
оглеждам се за дами.
Разреждам виното с айрян
и пия две-три кани!
Поръчвам музика - концерт!
Оркестърът да свири!
С кафе и с торта за десерт,
надигам тъмни бири!
Танцувам - валс и казачок
до няколко колежки.
Поглъщам - кана зелев сок,
да няма кофти грешки!
Отпускам своя - мераклък,
да кръшкам се увличам!
На тъмно - правя пазарлък
с работещо момиче!
Купонът свършва с ясен край -
Не карам аз колата.
Возят ме със Дринк енд драйф
направо до кревата!
Момичето... е мой другар -
не се прибира вкъщи.
Не ми приказва, че съм стар,
дори не ми се мръщи!
Заплащам ѝ... до сутринта,
не мисля за парите!
Започвам с мъките в нощта,
потичат ми сълзите!
Заспивам - някъде към пет,
но винаги ме будят...
Изпращам тъмния субект,
и почвам да се чудя:
- Защо ми трябваше - това,
и с кой акъл го правя!
В чужбина - имам си жена!
А тя... не ме забравя!
Изпраща ми - добри пари,
да пия пет-шест шота!
Но не и... с някакви жени
да скърцам на леглото!
Така... до следващият път,
когато пак във бара,
аз пия триста за из път
и бъркам светофара!
Но аз... това не го броя -
за своя - изневяра!
Аз знам - че моята жена
ми има пълна вяра!
Тя пие... също в някой бар,
но винаги самичка!
Жена ми днес... е Божи дар,
тя пие... по едничко...
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены