29 нояб. 2022 г., 11:05

Изпитана рецепта 

  Поэзия » Философская
241 1 8

ИЗПИТАНА РЕЦЕПТА

Някой листопада е разрошил –
с пръсти е преминал по билата,
и дъждецът с гумени галоши
газил е сред есенна позлата.

После плискал гваш и акварели,
с четките – оскубани до косъм,
шарил е из китните дерета,
брал е глог и шипки медоносни.

Прел е кукувича прежда дълго,
натъкал е чипровски килими.
Пял е песни с цялото си гърло –
да отекват – все незабравими.

Есента е мъдра и добра – научих
как се преживяват студ и зима –
малко хляб и сол, три люспи лучец,
чай от лайка и една картина.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??