30 июл. 2020 г., 11:42

Изсичане на тръни 

  Поэзия
401 1 0

Имам нужда от твоята сила, Земя,
(не за мен, а за него)!
С твойте каменни пръсти да сграбчвам
в ръка
коренищата сплетени;
да отрежа
стеблата на тръните,
дълго превземали пасища,
по които невинни душици пасат,
ще ми трябват
упоритост и вяра, Земя,
постоянство
и онази пленителна простота
на любовно пиянство.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??