18 июл. 2015 г., 12:51

Извисяване 

  Поэзия » Другая
377 0 1

ИЗВИСЯВАНЕ

 

Примамливо вика ни кръгозора

и как наблизо всичко изглежда.

Гларус щастливо носи се в простора

и в море сребристо се оглежда.

 

С къдриците детски бризът играе

и шепот лек долита от дървесата.

Парапланерист в небето витае,

за да сподели с птиците свободата.

 

Огромен кораб, там в синия покой,

с осанката си горда гали вълните

и неотклонно следва курса свой,

понесъл на пасажерите съдбите.

 

Прибоят пръска солена сладост,

в синьо и бяло я навред разпилява.

На душата дава безкрайна радост

всеки миг, който така отминава.

 

Люлеят на живота смисъла вечен

вълните и всяка носи своя тайна.

Полетът човешки е само сърдечен,

с душата, защото плътта е нетрайна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Весела Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • „понесъл на пасажерите съдбите“ - това ми хареса
Предложения
: ??:??