ИЗВИСЯВАНЕ
Примамливо вика ни кръгозора
и как наблизо всичко изглежда.
Гларус щастливо носи се в простора
и в море сребристо се оглежда.
С къдриците детски бризът играе
и шепот лек долита от дървесата.
Парапланерист в небето витае,
за да сподели с птиците свободата.
Огромен кораб, там в синия покой,
с осанката си горда гали вълните
и неотклонно следва курса свой,
понесъл на пасажерите съдбите.
Прибоят пръска солена сладост,
в синьо и бяло я навред разпилява.
На душата дава безкрайна радост
всеки миг, който така отминава.
Люлеят на живота смисъла вечен
вълните и всяка носи своя тайна.
Полетът човешки е само сърдечен,
с душата, защото плътта е нетрайна.
© Весела Найденова Всички права запазени