17 апр. 2006 г., 22:40

Извор на живот... 

  Поэзия
792 0 3

Извор на живот...

Те всички са измъчени и клети

покосени от жестоките неволи,

те правят безумни полети

в мрачните и объркани мисли.

 

Хладина е обгърнала сърцата им

оплетени в коварни паежини,

тежка е съдбата им,

от трудните дни са омаяни.

 

За тяхните души има лек

той е там, далеч в безкрайността,

извор, от който отпиват всички,

прераждат се от живата вода.

 

Те правят брод да го достигнат,

преплитат лоши и добри времена,

трудно правилният път откриват,

но щом намерят го, развяват победни знамена.

 

И само от една животворна глътка

се пренасят в един нов свят,

в който всяка малка пъпка

превръща се в красив, пълен с живот цвят.

© Мария Амбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??