18 дек. 2022 г., 09:09  

Извора на Мечти (песен) 

  Поэзия » Любовная, Пейзажная
534 1 0

С Теб, вървяхме без следи,
ръка за ръка, сред нощта.
С Теб седяхме под липи.
Там до брега, изоставили дома.

 

Стигнали до края на светеща дъга.
Осъмнали във мрак и във дъжда.
Като шепот на вълна затихна Любовта,
а вярвахме като деца.

 

С Теб, вървяхме ден след ден,
към небеса и чудеса.
С Теб, огрявахме храм студен
и бездънните вълни.

 

Вярвахме с Надежда и вярвахме във нас.
В приказните дни и в сънища.
Спускахме се бавно във мрачните гори.
Към Извора на Мечти.

 

/георги/

© Георги Янев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??