29 июн. 2008 г., 19:20

Извън тълпата 

  Поэзия » Гражданская
656 0 8
Във времето, когато
всички се бунтуваха,
превземайки площадите
и сваляйки властта,
бунтувах се и аз,
но със онези,
които ненавиждаха митингите,
не скачайки, макар и не-червени,
се противопоставяха
на смяната
на стари с нови лидери,
защото виждаха
как сходно овчедушие
повежда масите
за чужда кауза.

Във времето, когато
бе пиянството борба
и младостта
бе синоним на крясъци,
разпределих душата си така,
че да спестя
агресията и рушимостта
и да запазя
разума си чист.

Трофеите,
раздадени в предварата,
не стигнаха до мен,
разбира се,
но имам сили
да започна от началото.
Сега.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??