25 июл. 2010 г., 23:36

Извънземна мацаница 

  Поэзия » Для детей
630 0 11

 

 

  из "Свири, щурче"

 

Днес пейзаж рисувах на асфалт,

ала взе че се получи фал!

Свърши синият ми тебешир

и небето пожълтя. В жълт вир

патенца заплуваха зелени,

а тревите станаха червени.

Слънцето в кафяво заблестя,

разцъфтяха с черен цвят цветя...

И така обърка се пейзажа,

че и аз не знам какво да кажа.

Вий картинката си представете...

Но като засвършват цветовете,

няма как, ще трябва да приемем,

че пейзажът просто е неземен.

... Пък и при един такъв художник

всички мацаници са възможни.

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??