18 мая 2016 г., 21:57

Жажда за любов 

  Поэзия » Любовная
510 1 11

 

Жажда за любов

Защо любовта като огън бушува,
превърнала всичко във пепел и дим?
В кръвта се просмуква и бясно лудува,
а разума вързан държи – подсъдим.

 

Все още ме кара да пия от нея,
а много по-жадна да съм след това.
Затварям очите, копнежа да слея
със спомена, чоплещ в мойта глава.

 

Тъй мислите мои – листа разпилени
от есенен вятър, събирам с ръце,
а чувства омайни, цветни поляни,
с ухание сладко рисуват сърце!

 

Защо любовта в небесата ме вдига
и лунна пътека постила в нощта?
И влюбена тръгвам, светът не ми стига...
Аз огъня искам зад твойта врата!

 

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??