Го преместив здивот мој
во твојата воздишка.
Тоа беше крај на крајот
и почеток на почетокот.
Додека жалев за младоста
ми падна секирата во мед.
Кога се среќававме
колку ли љубов остана
во метар кубен воздух?
Жалам што ти забранив да молчиш
и што од грдото пајче
сакав да направам лебед.
© Sanja Atanasovska Все права защищены