20 нояб. 2018 г., 00:50  

Жар Птица 

  Поэзия
252 2 1

Докосни ме по ръката като птица,

долетяла да се скрие от студа.

Аз подадох и́ със пръстите трошица,

тя погали ме с нежните си пера.

 

Докосни ме, ти си приказната птица,

не врабче си, нито гълъб, снежнобял.

А на всички птици ти си им кралица –

неслучайно теб нарекли са те – Жар!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??