20 nov 2018, 0:50  

Жар Птица 

  Poesía
227 2 1

Докосни ме по ръката като птица,

долетяла да се скрие от студа.

Аз подадох и́ със пръстите трошица,

тя погали ме с нежните си пера.

 

Докосни ме, ти си приказната птица,

не врабче си, нито гълъб, снежнобял.

А на всички птици ти си им кралица –

неслучайно теб нарекли са те – Жар!

© Данаил Таков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??