4 мая 2012 г., 09:23

Жарава 

  Поэзия » Любовная
739 0 2

           Жарава

Защото нямам цвете във косите

и с хубост дивна аз не съм орисана ,

по мене тайничко не са въздишали ,

и стих за мене никой не е писал.

 

Пребродих самодивските поляни -

от тях да взема китка ненаричана ,

със нея да лекувам мъжки рани

и да гадая кой ще я поиска.

 

Догдето във потайната дъбрава

незнаен момък разтуптя гърдите ми ,

а птиците замлъкнали в забрава

побързаха да литнат към звездите...

 

Ти , който палиш тъй - кръвта ми лудо

та с цвят на ружа пламва ми лицето ,

за тебе цели нощи аз съм будна -

ела и ми грабни  сърцето !

 

Макар , че нямам цвете във косите

и с хубост дивна аз не съм орисана ,

вземи жарта , стаена във очите ми ,

като във приказка за нас написана!

 

  Таня Ив. Матеева

 

 

 

© Таня Ив Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сърдечно Ви благодаря!
  • Качено без редакция. Уважаема, Таня, моля слагайте интервали след и не преди запетаите си.
    Ако не схващате защо Ви препоръчвам да ползвате елементарните пунктуационни правила на българския език, отворете произволняа книга, списание или вестник и ще Ви стане ясно.
Предложения
: ??:??