27 мая 2019 г., 08:18

Жега 

  Поэзия
377 1 1

40 градуса.

Небето е отворило
на фурната вратата си
и диша огън.

 

Вечерята ще бъде
печен гълъб, 
приготвен в собствен сос

и естрагон.

 

Изпекло е и курабийки
под формата

на захаросани звезди,
но чака да изстинат.

 

С айран
от изцедени облаци,
добре замръзнали

в хладилника на зимата.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много оригинално, нестандартно в твоя разпознаваем стил. Страхотно е!
Предложения
: ??:??