13 нояб. 2008 г., 08:52

Жена 

  Поэзия
469 0 8
 

Сълза съм.

И съм ласка.

И тяло съм.

 И съм мечта.

Пътуване съм.

И съм крясък

на дневна птица,

стресната в нощта.

И повет съм,

и съм коприва,

до кръв нажарила плътта.

И спомен съм.

И съм щастлива,

когато просто тичам през ръжта.

И вик съм.

И целувка съм жадувана.

Копнеж съм.

Мълния в нощта.

И гръм съм.

И съм нощна пеперуда,

която рови с пръсти пепелта.

И вопъл съм.

И вкус на старо вино.

И жар съм.

И съм стар роял.

Копнеж съм.

И съм тъй недостижима,

защото съм творение на мисълта.

 

 

© Ели Лозанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??