3 нояб. 2023 г., 07:20

Жена 

  Поэзия
144 3 3

ЖЕНА

 

... Жената е небе за птици – и майчица на светлини,

със роклица на вихрулици из моя светъл сън ситни,

тя ме посочва, тя ме иска, тя ме избира, тя мълви –

момче, готова съм за риска да тръгнем в дългите треви,

в безмълвията на Жената невям говори Господ Бог? –

 

тя просто винаги е свята! – тя няма звезден аналог,

тя грее в късата ми рима, светулка в мъжката ми нощ,

в любовната ѝ пантомима аз просто лудвам от разкош,

и рухва всяка моя крепост под благата ѝ светлина! –

тя е космическият шепот във вечността – да си Жена.

© Валери Станков Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??