26 февр. 2010 г., 21:06

Женен Щурчо 

  Поэзия » Для детей
436 0 2

ЖЕНЕН ЩУРЧО

 

Той щурец е дребен,

за светулката оженен.

За нея той е работлив,

пъргав и игрив.

 

Носи й закуската в леглото

и я милва нежно по челото.

Тя пък светва като слънце,

а светлината-жълта като зрънце.

 

Светулката лети, Щурчо скача

и не спират чак до здрача!

После те си лягат

и с нетърпение очакват следващия ден.

 

Аз също скачам и светя от радост -

те са точно като мен!

                                Ралица Костова

 

© Ралица Костова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??