14 сент. 2014 г., 23:35

Жертвата на септември 

  Поэзия
324 0 0

Септември чука на вратата,

на вратата на есента златна,

сутрин росна пада сълзата,

изпращайки зората лятна.

 

Вятърът на крилете носи

пурпурния есенен цвят,

оставени са мечтите боси

в един изгубен летен свят.

 

Септември жертва отново

своите десет дни последни

за есенни желания нови

върху клони голи и бедни.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??