24 нояб. 2011 г., 09:41

Жертвоготовност 

  Поэзия » Гражданская
629 0 3

29-08-2011г. в Созопол едно 20 годишно момче от Ловеч
е на работа в близко заведение, когато вижда как висока вълна
помита група деца, които си правят снимки на скалите. 
Той нито за миг не се поколеба и се хвърли във бушуващото море,
и успя да спаси две от давещите се деца.  Хвала му!

Не си помислил ни за миг
за себе си във този час съдбовен,
че твойта майчица добра
би страдала за своя син грижовен.
Дори за миг не се поколеба
и хвърли се в кипящата вода,
за да спасиш живота млад
на две потъващи деца!
Ти ги избави от смъртта
и подари им втория живот,
да продължат по своят път!
Поклон дълбок пред твоите нозе
за тебе правим днес, момче!!!

© Ракина Радева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да,Ракина,срещат се все още герои!Забравихме смисъла на тази дума.
    Гордея се с моя смел съгражданин!
    Поздравления за стиха!
  • Браво за този стих!Дано Бог дари със здраве и дълъг и щастлив живот хората, които спасяват живот, а не тези, които най-безцеремонно и ненаказано го отнемат!
  • Браво!Харесах!И ти като мен засягаш актуалните теми днес.Адмирации за това!
Предложения
: ??:??