12 янв. 2017 г., 19:54

Жестокост 

  Поэзия » Другая
449 1 1

Жестокост – думи – притаени,
несбрани в стих или куплет,
не биха ли донесли помрачение
на своя полужив поет?

Жестокост – промълвени думи,
пресечени, сдържани всред;
не би ли те довело до безумие
мълчание, получено в ответ?

Жестокост е погубеното време
в търсене на златен кът –
светът не се нуждае от поеми,
поетът както – от света.

© Александър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??