Жестокост – думи – притаени,
несбрани в стих или куплет,
не биха ли донесли помрачение
на своя полужив поет?
Жестокост – промълвени думи,
пресечени, сдържани всред;
не би ли те довело до безумие
мълчание, получено в ответ?
Жестокост е погубеното време
в търсене на златен кът –
светът не се нуждае от поеми,
поетът както – от света.
© Александър All rights reserved.