“Какво е тъгата?
Тъгата е, когато един човек отива при друг и много пие. ( Дани 7 г.)”
Излязох! Имах нужда от приятел...
И не след дълго влязох в празен бар.
Поръчах скъпо уиски без да мисля после как ли ще го плащам,
подпрях с ръце главата тежка, защото мъчеше ме спомен стар...
Въздишка! После казах: “Майната му, и това ще мине...”
Огледах се наоколо, отпих горчива глътка топлина...
Проскърца в тишината столът плахо,
сърцето сви се, чувствайки вина...
Уж казват, че във самотата криел се копнежа,
да намериш своята любов отново...
А, само ако знаеш колко трудно е сред гарги себе си да браниш,
когато сърцето е орлово...
Дали пиян съм? Мисля... Не!
Поръчвам втора чаша... За мъничко поне да мога да се сгрея!
И точно там, когато лентата се скъса и всичко във главата ми размъти се,
намирам силите да споделя, болката в душата да излея.
Навън е тъмно! Късно станало е...
И може би дори ще завали...
И да избърша сълзите в очите си е време...
Платена сметка! Стъпки в тишината... Отивам си! Това се искаше, нали?
© Съби Седник Все права защищены