26 дек. 2007 г., 13:26

Жив 

  Поэзия
551 0 5

                  Жив


Когато чувстваш очите си
като две напоени гъби за баня 
и те е страх да ги затвориш дори,
да не изтискаш цялата течност  за миг;

когато корема се гърчи
в предсмъртни  конвулси
и се моли веднъж завинаги
всичко да спре,

когато бодливата тел обвива
вратът ти,
за да не може гърлото да изреве,

тогава идва  най-страшния,
най-кошмарния миг:

боли те,
но се чустваш жив!

© Мария Чонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??