29 июн. 2008 г., 06:29

Жив съм 

  Поэзия » Другая
868 0 15
ЖИВ СЪМ

Жив съм. По-жив съм от всякога -
всичко в мен крещи за живот.
Сърцето ми лудо изтласква по вените
червената течност като робот.

"Жив е той, жив е..."
"Жив е животът" - пееха "Опус".
Ето ме! Жив съм и аз,
единствен, неповторим на земния глобус.

Събрал съм в себе си цяла Вселена,
Всемирът събран е във мен.
И чувствам се прекрасно така,
сякаш днес съм роден.

Казват "Господ е в нас!" - това не знам,
ала знам, че не ме е забравил.
Той има за мене велики дела,
които още не съм ги направил.

Ето, кукумявката пак кукумяучи,
чувам я вече няколко нощи.
Но не е за мене гласът ú -
за мене рано е още!

И жив съм! Напук на живота,
който от мене извира сега.
И няма как да е иначе
е, поне не...  засега!

http://www.vbox7.com/play:23e9a9cd

© Наско Енев - РИМПО Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??