Живей и помни
Човек се ражда само веднъж
и веднъж умира.
Но цял един живот
като нощен експрес пътува.
Човек се ражда, за да остави следа,
че живял е.
Умира със своите дела -
правни и грешни.
Животът, това чудо велико,
ни следва до последния миг.
Всеки от нас е обречен
да го извърви, макар и не лек.
И не напразно хората казват:
"Живей достойно на белия свят,
а когато от този свят си отидеш,
няма да казват, че бил си беден или богат!"
© Мария Все права защищены