Живите букви
Какво ли значи днес да пишеш,
когато никой не чете.
Без глас наум си нещо сричаш
и шаваш със ръце.
Аз винаги съм искал буквите
да мърдат, светят и звучат.
А те предават звуците,
застинали мълчат.
Рисувам вход в паралелен свят
с азбуката на смъртта,
защото нямаше да е такъв светът
без буквената тишина.
11.09.08
софия
© Братан Все права защищены