4 мая 2012 г., 12:22

Живот? 

  Поэзия » Философская
713 0 2

Постепенно пламъкът изчезва,
избледнява споменът за мойто детство чисто,
а сега жестокостта на битието го замества
и във бяг сериозен мислите си аз избистрям.


И пак загледан съм във точка сива,
и чудя се къде надеждата се там изгуби,
всичко свято, де що имах,
бе ми безвъзвратно взето, бях погубен.



В живота ми нахълтваха някакви си там персони,
целейки бавно света ми крехък те да разрушат,
и тогава нещастието започна неуморимо да ме гони,
позволявайки им лесно те да победят!!


И душата изпокъсана и изподрана от живот,
започна сили в опиатите да търси.
И питам се дали наистина това е то - живот?
Щом от желанието да го притежавам се отърсих.



В океана на заблудата съзнанието се губи,
търси упование и в малките неща дори,
а сърцето от безока самота пламенно гори.
И животът тъжен ще си свърши, може би?...

© Данаил Генов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??