7 мая 2015 г., 22:23  

Живот 

  Поэзия » Философская
374 0 0

Хора, лица, маски, сърца 

фалшиви, криви, грозни, разбити.

Светове, градове, малки селца - 

необятни, празни, от грях пропити.

 

Живот. Неживи и неразбрани,

по средата на бездна една,

търсим, мечтаем, все изгубени.

Живот? Не, само тъга...

 

А другите, горките - нещастници,

усмихват се, обичат, заблудени

сякаш родени да бъдат поклонници

роби на съдба и натрапчиви спомени.

© Бранимир Кирилов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??