С него ти недей се бори.
Няма и какво да му отнемеш.
Една врата отваря, а друга ще затвори,
а може и да я затвори, ако му посегнеш.
Измаряш се да носиш товара си нелек
и седнал да починеш той ти се присмива
Потта избързсваш, а сърцето на получовек
сякаш вече губи сила.
Или пък бори се ти със него.
Можеш много да му вземеш.
Животът предизвиква смело
от мига, в който въздух си поемеш.
© Ваня Йорданова Все права защищены