10 сент. 2015 г., 17:33

Живот-алгоритъм 

  Поэзия » Другая
424 0 1

Живот-алгоритъм

 

Живота – алгоритъм, залъгалка –

побутвам да върви едва-едва.

Самотен ще съм – като ключ в ключалка,

херметизирал всички сетива.

 

Зациклят дни във водевил безцелен,

пародия със скука съешил.

Неделята – досаден седми делник –

проблемите ми няма да реши.

 

Надеждата по шева се разпаря

между отпуснатите рамене.

Могъл бих да си тегля сам шамара,

но бузата си да целуна – не.

 

В прераждане предишно бил съм рицар,

днес – Санчо без магаре, но с корем,

заврян насила в някаква матрица,

от сивата си участ уморен –

 

съдбата че е писала в папирус

в момент на орисен свой махмурлук

на любовта компютърният вирус

да влезе в алгоритъма на друг.

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "съдбата че е писала в папирус
    в момент на орисен свой махмурлук
    на любовта компютърният вирус
    да влезе в алгоритъма на друг."
    От папирус до компютърен вирус... И се е получило. Браво!
Предложения
: ??:??