25 мар. 2018 г., 17:41

Живот без клучеви 

  Поэзия » Философская
375 0 0

Ова е живот без клучеви

нема да влезеш во ничија порта.

Ќе повикам воини и богови

едните да ме бранат

пред другите ќе кажам молитва.

Кој ќе купи среќа за мене

кога ќе немам пари?

Ова е живот без клучеви

нема да влезеш во ничија душа.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??