Mar 25, 2018, 5:41 PM

Живот без клучеви 

  Poetry » Phylosophy
370 0 0

Ова е живот без клучеви

нема да влезеш во ничија порта.

Ќе повикам воини и богови

едните да ме бранат

пред другите ќе кажам молитва.

Кој ќе купи среќа за мене

кога ќе немам пари?

Ова е живот без клучеви

нема да влезеш во ничија душа.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??