''Какво е планината? Огнище? Ледник? Бездна? Връх?
Живот е планината! Живот до сетен дъх!''
Благо Прангов
Живот до сетен дъх е планината!
Чертози скални, борова гора.
Пътеки тайни, водещи в недрата ù,
омаен залез, лунна синева.
И изгрев огнен, носещ незабрава,
и вятър бурен, птици и небе...
Дълбока бездна, кичеста дъбрава,
поля безбрежни, безумни върхове.
Живот до сетен дъх е планината!
В душата щом е - вечно те зове!
И в нея влюбил се веднъж - оставаш
влюбен... защото дишаш със сърце!
Евелина Панева
© Евелина Панева Все права защищены