3 сент. 2017 г., 13:27  

Живот ли е това? 

  Поэзия » Философская
454 0 0

Живот ли е това?

 

Живот ли е това,

така да си орисан,

 

да търсиш в погледа искра,

огъня готова да запали,

 

да търсиш сродната душа,

а нея да не я откриваш?

 

Във теб е черна пустота, 

и луташ се отново във мъглата,

 

като призрак си, но със душа,

във търсене на миг разбиране.

 

Живот ли е това,

нима така го искаш,

 

като птица си, но без крила,

с мечта едничка, да лети,

 

като кораб си, но без платна 

и съдбата в пристан да стои.

 

И пак упорстваш, на инат,

искаш да опиташ пак,

 

протягаш си ръката със надежда,

ала далече е, уви,  уви, не стига!

 

В живота е така,

нима не го разбираш,

 

обича той таз игра

и честичко да ни изпитва!

 

Но ти ще продължиш да търсиш,

по пътя прашен ще вървиш,

 

ще търсиш сродната душа

и пътища събрани във единия!

 

© Ат Нейков Все права защищены

На Г.К.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??