Дъх на здравец и теменуги, море,
брега каменист и вълните пенливи.
Полетяло ято в лазурно небе,
разцъфнали цветя, форми причудливи...
Ухае на пролет и душата танцува.
Рози червени мечтите пробуждат.
Мисълта вдъхва аромат и бленува,
а в сърцето надежди дохождат.
Любимите в цветна природа стоят,
очите с топъл поглед в утрото озаряват.
Пламъчета и радост в спомени се редят,
чувства топли и нежни света покоряват.
Твоят път към мене е чист и цветен,
докосни моята пъстра душа и обичай.
Тръпне тялото! Живот разноцветен!
Спри в сърцето ми, любов ме наричай.
© Йонка Янкова Все права защищены