15 янв. 2011 г., 17:15

Живот за двама 

  Поэзия » Другая
466 0 1

ЖИВОТ ЗА ДВАМА

 

Само в света не се живее.

Животът даден е за двама.

Човек за топлина копнее,

за нежност, за любов голяма.

 

Дори и котката ми Лиска

в скута ми все търси да се свие.

Като живо същество, тя иска

топлина човешка да открие.

 

Сам в света не се живее -

все по две ги виждам всички.

И славеят за дружка пее.

За обич пеят хора, птички.

 

Не чакай! Не живей самичък!

Животът е отреден за двама.

Бъди ти мой любим, едничък!

Бързо се справи със свойта драма.

 

Задружно двама да живеем

и в бури зли, в беди и в слънчев ден.

До сетен миг да доживеем.

Животът е за двама отреден.

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??