24 февр. 2016 г., 20:51

Живото Слово 

  Поэзия » Другая
390 0 0

Твоето живо Слово денят ми осветява.

От него черпя сили, всичко то ми дава.

Въпрос ако ме мъчи – отговор намирам,

светът като на длан в него се побира.

 

Чудни обещания, искрени съвети,

мъдрости, послания, бащини завети,

наредби, закони, думи на утеха,

царе със корони, агне в бяла дреха.

 

Стихове и псалми, притчи, наставления,

за ходене със вяра мъдри поучения.

От древността истории, примери различни,

завзети територии, изповеди лични.

 

Хитрости, измами, вярност и доверие,

деца непокорни, грях и безверие.

Чудеса невиждани, градове превзети,

бягства и насилие, богатства несметни,

 

пътища изминати, бури укротени,

предателства, избори, грехове простени.

Какво ли не крие вечното Ти Слово.

Чета го с наслада отново и отново.

© Галина Пенева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??