21 мая 2020 г., 09:36

Животът 

  Поэзия » Другая
446 3 2

Животът тече и тече –
дори да не искаш, изтича.
Животът – земя и небе –
сега на какво ти прилича?

Животът живее се днес
и грее, когато танцуваш.
Животът е път и адрес
и някой, с когото будуваш.

Животът е много любов!
Целувка последна на гара...
Животът е мил и суров!
Навярно в това му е чара...

Животът лети и не спи!
Какъв е урокът за всеки?
Живеем – дори да боли,
и пеем с живота вовеки!

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Целувките на гарата са неизбежни. Посрещане, изпращане, въртежи. Привет!🌸
  • Ооо, много ми хареса!
    "Животът е път и адрес
    и някой, с когото будуваш" - прекрасно казано!
Предложения
: ??:??