/на Таня/
Животът дар е! Да се учим в него,
прескачайки над урвите със скок,
надмогнали погрешното си Его,
променяйки мига за нас жесток.
С усмивка да посрещаме съдбата,
сами избрали бързей с водоскок.
Повярвали, че носим чудесата,
духовността приели за оброк.
Животът дар е! Също привилегия
в годините със мъдрост да вървим,
израствайки по пътя си.... нелекия,
уроците без страх да усвоим.
Дори светът над нас да се разпада,
дори сълзи от болки да горчат,
тя, силата е в нас... и ни помага,
отново да разперим днес крила.
Защото... сме родени, не да лазим
и не да гаснем тихо в самота,
а песента навеки да запазим
на ангела, възпяващ любовта!
15.12. 2022 г.
© Таня Мезева Все права защищены