Dec 15, 2022, 12:43 AM  

Животът дар е! 

  Poetry » Phylosophy
203 3 6

/на Таня/

 

Животът дар е! Да се учим в него,

прескачайки над урвите със скок,

надмогнали погрешното си Его,

променяйки мига за нас жесток.

С усмивка да посрещаме съдбата,

сами избрали бързей с водоскок.

Повярвали, че носим чудесата,

духовността приели за оброк.

Животът дар е! Също привилегия

в годините със мъдрост да вървим,

израствайки по пътя си.... нелекия,

уроците без страх да усвоим.

Дори светът над нас да се разпада,

дори сълзи от болки да горчат,

тя, силата е в нас... и ни помага,

отново да разперим днес крила.

Защото... сме родени, не да лазим

и не да гаснем тихо в самота,

а песента навеки да запазим

на ангела, възпяващ любовта!

 

15.12. 2022 г.

 

 

 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??