"Животът е партия шах."
Гари Каспаров
Премислям всеки следващ ход,
опитвам твоя да предвидя...
Но палавникът ми живот
не се интересува от интрига.
И следва свои срочни правила -
изтръпвам в странна непонятност...
Но и не мисля да се предада -
отправям взор в простора необятен.
Със пълна сила вдишвам вкусно слънце,
на вятър разрешавам да ме носи,
във мислите посявам плодно зрънце
и в тишина разпъвам земни оси.
А ти, живот, отлагаш думата последна,
с предизвикателства ме изненадваш.
И аз приемам битката поредна -
не се поддавам на тъга измамна.
Отхлабват примката пресуканите мисли
и вдишвам с пълна сила небосвод.
Отхвърлям чувствата насилени,
с усмивка пак посрещам те, живот!
© Павлина Петрова Все права защищены
на вятър разрешавам да ме носи,
във мислите посявам плодно зрънце
и в тишина разпъвам земни оси."
Страхотен заряд!