21 июн. 2011 г., 17:22

Животът ме обиди 

  Поэзия » Другая
454 0 1

 

 

Как нажален ме гледа моят внук

и пита кой ме е разплакал.

"Кажи ми, бабо, кой е идвал тук

или навън те е причакал?"...

 

Мой мъничък, какво ще сториш ти,

ако ти кажа всичко, всичко?

Сърцето ти от жал към мен тупти,

но още си безкрила, птичко!...

 

"Ти, кой те е обидил, ми кажи,

щом пораста, ще го открия.

Юмрукът ми когато натежи,

вдовишките ти сълзи ще изтрия!"...

 

Не е един, не са и двама те -

сама жена да се пребори.

Животът ме обиди днес, дете!

И не за първи път го стори!

 

 

© Славка Любенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??