14 мая 2023 г., 21:14

Животът ми 

  Поэзия » Философская
235 1 0

Животът ми е малко колелце

в часовника на времето голямо

И трепетът на силното сърце,

пулсиращо под лявото ми рамо.

 

Животът ми е слънчевият диск,

изгряващ в ясна утрин сред простора.

Съдба човешка, щастие и риск

в планетата на милиарди хора.

 

Животът ми - любов, мечти и смях.

Това, в което вярвам и се вричам

и за което ден и нощ копнях,

а все по-ненаситно го обичам.

 

Животът ми - добрите ми деца,

мил бащин дом, заръките на мама!

Животът мой - прашинка от света...

Молитвен знак в негаснещата памет.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??