18 нояб. 2013 г., 18:26

Жълъди 

  Поэзия » Пейзажная
954 0 7

Жълъдини – жълъди,
в жълтите листа
плакали са гълъби –
паднала роса.


Съмнало. Едва сега
в сънния покой
счуло се – пригласял им...
Не видяли кой.

Счуло се – и млъкнало.
Никаква следа.
Утрото потръпнало,
сякаш от студа.

И – в небето гълъби,
а денят суши
по земята – жълъди,
дървени сълзи.

 

(от "СтиховеЙ")

 

© Райчо Русев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??