Nov 18, 2013, 6:26 PM

Жълъди 

  Poetry » Landscape
886 0 7

Жълъдини – жълъди,
в жълтите листа
плакали са гълъби –
паднала роса.


Съмнало. Едва сега
в сънния покой
счуло се – пригласял им...
Не видяли кой.

Счуло се – и млъкнало.
Никаква следа.
Утрото потръпнало,
сякаш от студа.

И – в небето гълъби,
а денят суши
по земята – жълъди,
дървени сълзи.

 

(от "СтиховеЙ")

 

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??