* * *
Какво да ти кажа, приятелю?...
Колко "мътна вода" съм погълнал,
колко приел съм ласкателства,
от колко места съм се върнал?...
Какво да ти кажа - че знам ли?!...
То... толкова смрад, че... загубих нюха си.
Не различавам враг от приятел
и се задъхвам в съня си...
Щом сутрин отворя очите си,
вече щастлив съм - значи... "живея",
спрях да вярвам в мечтите си
и... напразни надежди да сея...
Какво да ти кажа - приятелче?...
Животът ли? Кучешка радост е!
"Ядем се" за... мършави кокали
и се гордеем със... гадости.
Водата, приятелю - мътна за... пиене
но жажда - мира не дава!
Нямам глас вече от виене,
но пък и лесно не се предавам!...
Какво да ти кажа... приятелю?
Абе...
К'вото - такова -
как дòйде!...
* * *
© Валентин Желязков Все права защищены
но жажда - мира не дава!
В жаждата е спасението!Поздрав за хубавия стих!